Ny bok: Ann Rosén skapar ett partitur över sitt liv som konstnär

Nu kommer Ann Roséns bok ”Recycling the work process”.  Ett grafiskt partitur, över hennes eget kreativa liv.

Så här säger Ann Rosén: ”I mer än tio år undrade jag hur jag kan dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter? Frågorna hopade sig, vad är det jag vet, vad vill jag förmedla och hur ska det göras? De senaste tre åren har jag arbetat med detta bokprojekt för att hitta en form. Efter flera påbörjade försök och riktningsändringar kom jag fram till att min berättelse skulle ta sig formen av ett grafiskt partitur. ”

Boken ”Recycling the work process” är ett konstverk och ett grafiskt partitur. Som alla som önskar kan spela. Dessutom finns i boken kompletterande texter och Roséns egna bilder som hjälper läsaren att tolka partituret.

Partiturtet är en en beskrivning — ett sätt att förmedla en känsla och en upplevelse — av Anns fyrtiotvååriga konstnärliga process. Utifrån verk, projekt och tidsperioder har Ann Rosén skapat symboler som hon använder i kompositionen för att ange olika typer av spelsätt, fria att tolka: Resonance, Accelerando full stop, Back and forth, Change direction, Noise, Mute och Resistance.
I boken följer också essäer av Bennett Hogg (UK), kompositör, Gunnel Pettersson (SE), konstnär och Julian Cowley (UK), musikskribent
Boken ges ut av Schhh Publishing.
Boken är producerad med stöd från Kulturrådet och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.
Ann Rosen: Recycling the Work Process
ISBN: 9789198849509